Exxa

 

red_8copyliten
ShejriX X-Drive ”Exxa”

Ras: Siberian Husky
Född: 20070604
Höjd: 55.5 cm hög
Vikt: Brukar väga runt 18 kg

Om Exxa: Exxa är en otroligt snäll hund; väldigt social, glad och öppen. Hon har ett mjukt temperament men är ingen mjukis, snarare en bestämd dam med skinn på näsan. Hon vet vad hon vill och talar om det – högt.
Hon är min ledarhund med vinnarskalle och har en hög arbetsmoral och anstränger sig alltid till max. Favoritplatsen är sängen eller i mattes knä och som den kräsna fröken som hon är föredrar hon fläskfilé framför torrfoder.
Exxa är lite fisförnäm och tycker inte om att bli smutsig eller blöt och om en hund i hennes närhet inte uppför hon sig kan hon se ytterst ogillande ut. Hon mår som bäst när hon får dragträna men tycker även att det är jätteroligt att köra ett agilitypass och är dessutom fruktansvärt bra på det. Hon har många segrar i barmarksdrag i bagaget samt ett SM-guld och ett SM-brons och har aldrig tävlat utan att få stå på prispallen.
Hon är en väldigt komisk hund som dagligen bjuder på många skratt och har karisma som heter duga, har man en gång sett henne glömmer man henne inte. Men framförallt är hon en kämpe utan dess like och jag hoppas att hon fortsätter att vara det i många år till.

Bästa merit utställning SPHK: 1kv 2kk
Bästa merit utställning SKK: 1kv,HP,1kk,BIR, BIG1, BIS2

Tränas i drag, utställning, lydnad, agility och viltspår.
Har genomgått de flesta kurserna på Götene Brukshundsklubb.

 

 

Exxa baby 143copy2

Hela syskongänget
Främre raden v: Quadra, Matic, Syncro, Visko, Tione, Exxa.
Bakre raden v: Quattro, Haldex.
© Foto ShejriX

 

 

 

Exxa baby 082copy

Pappa Fenrisulven Fox
Fox kommer från den kända Siberian kenneln Fenrisulven och har en lång ättelinje med SUCH och S(POLAR)CH bakom sig. Han har flera CKn från utställningar och har klarat dragprovet. Under många år var Fox ledarhund i medeldistans hos kennel Ojmanakos.
© Foto ShejriX

 
 
 
 
Exxa baby 013copy

Mamma Vox Celestas Harpya
Pya kommer ursprungligen från kenneln Vox Celesta innan som hon valp köptes av Exxas uppfödare. Hon har ställts ut med goda resultat och går som ledarhund i sitt spann.
GOLD SHAM-draget 2012
Silver SOC 2010
Bronze masstart 2010
SM Bronze 2009
Gafsele Open Bronze 2009
Bronze Rasmästerskap SH 2009

© Foto ShejriX

 

Lämna en kommentar