Hundvänliga hotell

 

HUNDVÄNLIGA HOTELL
Nedan visas de hundvänliga hotell som vi bott på och vill tipsa våra läsare om. Faktadelen är hämtad från respektive hotells hemsida. Omdömet är alltid vårt eget, oavsett om besöket på hotellet varit sponsrat eller inte.

 

 • Villa Ingrid, Borgholm Öland. 
  Var? Villa Ingrid ligger i centrala Borgholm på Öland, lite utanför stadskärnan men med gångavstånd till centrum med restauranger, kaféer, affärer ect.
  Hemsida? http://www.villaingrid.se/
  Vad ingår? Rum i olika storlekar och utföranden, frukost, tv på rummet, fritt Wi-Fi, daglig städning, handdukar, sänglinne och toalettartiklar.
  Frukost? I priset ingår frukostbuffé, en ganska enkel frukost med olika bröd, diverse pålägg, frukt, fil och yoghurt, olika typer av cornflakes, juice, te, kaffe ect.
  Pris? 1 natt (fre-lör) i ett hundvänligt rum med eget badrum kostar 1400 kr. Väljer man att bo i ett rum utan eget badrum (finns i korridoren utanför) så kostar en natt 850 kr.
  Hundvänligt? Ja, mycket. Hotellet har flera hundtillåtna rum och hundar får vistas i lobbyn, på rummet samt i den stora trädgården. Hundar är dock inte välkomna i matsalen. Vårt rum hade egen utgång till trädgården.
  Vårt omdöme? Vi bodde i ett hundvänligt dubbelrum med eget badrum och trivdes bra, rummet var välstädat och mysigt. Lova var välkommen att ligga i fåtöljerna och i sängen vilket vi uppskattade. Det bästa med rummet var att vi hade egen utgång och tillgång till en del av trädgården där man kunde rasta sin hund, mycket uppskattat sent på kvällen när det var dags för nattkissningen. Om man går en bit från hotellet så finns det bra rastningsmöjligheter. Då Lova inte fick följa med in i matsalen på morgonen valde vi att ta med oss frukosten ut till hotellets fina trädgård och satt under ett blommande träd och åt, hur mysigt som helst! Vi kan varmt rekommendera Villa Ingrid till alla hundägare som vill uppleva Öland!
  (Bild lånad från http://www.villaingrid.se/)

   

 • Hotell Funäsdalen (Berg & Hotell), Funäsdalen Härjedalen.
  Var? Hotell Funäsdalen ligger mitt i Funäsdalens centrum, nära till affärer, restauranger ect. Hotellet ligger vackert mitt i en backe med en stor sjö nedanför och på andra sidan vägen ligger Funäsberget och skidliftarna.
  Hemsida?
  http://www.funasdalenberghotell.se/boende-i-funasdalen
  Vad ingår?
  Rum i olika storlekar och utföranden, frukostbuffé, tv på rummet, fritt Wi-Fi, daglig städning, handdukar, sänglinne och toalettartiklar. Hotellet har även en del som är vandrarhem, skilodge och skivillage.
  Frukost? I priset ingår frukostbuffé och vilken buffé sedan! Det fanns äggröra, kokt ägg, bacon, smoothies, olika sorters bröd och pålägg, frukt, grönsaker, croissanter med nutella, yoghurt, olika flingor, kaffe, olika sorters te osv. För en peng fick man även plocka av frukostbuffén och ta med i en påse till lunch om man t ex skulle vandra på fjället.
  Pris?
  1 natt (fre-lör) i ett hundvänligt rum med eget badrum kostar 1190 kr.
  Hundvänligt?
  Ja verkligen. Hundar får vistas överallt förutom i matsalen. Det finns bra promenadvägar runt hotellet och nere vid sjön där man kan rasta sin hund.
  Vårt omdöme?
  Vi älskade Funäsdalen Berg & Hotell! Byggnaden var otroligt vacker med grästak och blommor överallt och utsikten över sjön (samma utsikt som man har vid frukosten) var otrolig! Man blev så lugn i själen av att sitta där och se dimman sväva över vattnet… Frukostbuffén var superb, den serverades i ett stort rum upplyst med levande ljus och en braskamin, hade panoramafönster över sjön och personalen var hela tiden där och fyllde på matvaror och städade. Receptionen var supermysig med ytterligare en öppen spis och typisk fjällinredning och receptionisterna var oerhört trevliga och hjälpsamma på alla sätt. Vårt rum var toppen med dubbelsäng, två fåtöljer, bord, skrivbord, möjlighet till extrasäng och en rejäl garderob plus badrum med dusch. Pol och Lova älskade att sitta i sängen och titta ut genom fönstret på alla människor och hundar som gick förbi nedanför och fick vara i alla möbler. Det var ett stort plus att det fanns bra rastningsmöjligheter och att hotellet låg ett stenkast från gondolen upp till Funäsberget. I källaren fanns en stor pool för motionssimning, det fanns även bastu och möjlighet att sola samt få massage. Vi bodde på hotellet i en vecka och längtar redan till nästa besök!
  (Mobilbild på hotellet samt deras parkering).
Annonser