Bloggsamarbeten, PR & Policy

Bloggen https://exxas.wordpress.com drivs av mig, Jennie Ericsson, och är Sveriges största huskyblogg samt en av Sveriges största hundbloggar. Jag skriver om mina huskytjejers liv och upplevelser, om min roll som hundägare, om saker som intresserar mig och om sådant som jag tror och hoppas ska intressera mina läsare.
Jag förbehåller mig rätten att välja vad jag vill skriva om och följer svenska, pressetiska regler. Mina läsares kommentarer på mina inlägg betyder massor och jag filtrerar endast bort kommentarer som innehåller rena personangrepp mot mig, mina hundar eller mina läsare, samt de som bryter mot svensk yttrandefrihetslag.
Jag är medlem i bloggnätverket Better Bloggers som arbetar för att skapa en yrkesmässig standard för bloggbranchen. Jag följer Sveriges Annonsörers riktlinjer och marknadsföringslagen.

 

Representerar du ett företag och önskar samarbeta med mig?
Om du representerar ett företag, en PR-byrå etc och vill synas i min blogg genom ett samarbete är du hjärtligt välkommen att ta kontakt med mig på:

Mail: ericsson_jennie@hotmail.com
Instagram DM: exxalovahusky

 

Olika typer av bloggsamarbete och annonsering
Ett bloggsamarbete kan se ut på olika sätt men huvudprincipen är alltid att både företaget och bloggaren ska tjäna på samarbetet på något sätt.
Exempel på olika typer av bloggsamarbeten:

+Sponsrade inlägg.
Detta är blogginlägg där jag får ersättning för att skriva om produkten/tjänsten med vissa riktlinjer utifrån mina egna erfarenheter och synpunkter. Mina åsikter kan inte köpas så vid sponsrade inlägg så är det fortfarande mina åsikter som framkommer i inlägget. Dessa inlägg märks ut som ”bloggsamarbete” både i själva inlägget och genom kategorin

+Annonsering och banners.
Som företag kan man köpa en permanent* plats med en klickbar annons/banner på min bloggs startsida. Annonsen/bannern hamnar då i höger sidomeny vilket är den mest attraktiva platsen på sidan då man alltid scrollar förbi den när man läser mina inlägg.

*Platsen är permanent på så sätt att vi gemensamt kommer överens om hur länge annonsen/bannern ska finnas på min sida. När tiden har löpt ut och vi inte kommer överens om fortsättning eller ersättning så plockas den bort till förmån för andra företag och tjänster.

+Recensioner.
Detta är ett samarbete som går ut på att man efter överenskommelse med ett företag får hem en produkt eller får tillgång till en tjänst som man får prova för att sedan skriva en recension om produkten mot någon form av ersättning. Precis som med sponsrade inlägg så är det endast mina åsikter som framkommer i inlägget. Tanken är att sprida information om produkter/tjänster som bloggens läsare kan finna intressanta och därmed få lust att prova. Dessa inlägg märks alltid ut som ”bloggsamarbete”.
Ibland kan jag själv hitta en produkt eller tjänst som jag verkligen gillar och som jag vill tipsa er om men dessa inlägg är helt ersättningsfria och märks därför inte med ”bloggsamarbete”. På så sätt kan ni läsare se skillnaden mellan vad som är samarbete och vad som inte är det.

+Instagram.
Det har blivit oerhört populärt att marknadsföra företag och tjänster genom Instagram då detta är en snabb kanal; personer ser omedelbart annonsen, blicken fastnar och intresset väcks. Utöver marknadsföring på min blogg så erbjuder jag även detta genom mitt Instagram-konto där du når ut till mina +14 000 följare.
Du väljer själv om du är intresserad av att bara göra reklam via min blogg, bara via mitt Instagramkonto eller en kombination av båda (det sistnämnda förslaget når självklart ut till flest människor).

 

~Varmt välkommen med din förfrågan~

 

Annonser