15 frågor till Exxa

Vad tycker du mest om att äta?

Kött är gott! Fläskfilé, kyckling, köttfärs, bacon… mmmm…

Har du någonsin varit på hundläger?

Räknas ”Siberian Husky-dagarna” som läger? För där har jag varit flera gånger. Annars har jag inte varit på läger, kollektiv och tidiga mornar är inte min grej. Jag bestämmer själv vad jag ska göra och när.

Vad tycker du om att leka i hundgårdar?

Det beror på vilka som är där. Om det bara är jag och Lova där så är det inte roligt för då leker hon så himla hårt med mig och det gillar inte jag. Jag är ingen bowlingkägla! Då sitter jag och surar vid grinden, matte kallar mig för ”tjuren Ferdinand”. Men är det fler hundar där så är det jättekul att få springa och leka!

Har du blivit attackerad någon gång?

Det har jag. En gång mötte matte och jag en stor elak hund vars ägare inte orkade hålla honom och han slet sig och sprang mot mig med huggtänderna blottade. Jag blev väldigt rädd. Men matte hann lyfta upp mig i famnen och sparkade på den elaka hunden tills han började gnälla och sprang iväg till sin matte.
Jag blev även biten av en annan huskytik en gång, den tiken fick en spann med vatten på sig och blev sedan slagen med spannen tills hon släppte mig. Matte passar på mig och jag passar på henne!

Hur många hundleksaker har du?

Massor!

Din bästa hundkompis?

Jag har många hundvänner. Jag tycker bäst om huskyhanar, de brukar vara väldigt snälla och uppmärksamma mot mig. Roo och Melwin hemma hos Malin är väldigt fina. Och Diva som bor hos Marlene och David är väldigt gullig. Och så Lova förstås – ibland.

Vilken är din favoritleksak?

Min gula Pelikan! Lova har tyvärr lemlästat honom lite… Men Husse har lovat att jag ska få en ny. Undrar när detta sker tro?

Skäller du mycket?

Jag skäller aldrig. Byrackor skäller. Jag pratar bara mer eller mindre högljutt.

Vilken är din favoritsysselsättning?

Dragträna och träna agility, jag älskar att få springa och arbeta. Men ligga i soffan och bli kliad på magen är rätt trevligt också…

Har du rymt någon gång?

Ja… Jo, det var ju den där gången då Silve var på besök hos oss och jag var lös på fältet som vanligt och den där dumma haren kom och retades. Då var jag ju tvungen att jaga honom, det förstår ju vem som helst trodde jag men matte var inte glad på mig.
Och så var det ju midsommarafton då när jag rymde från bilen och fångade en jättefin fågel. Jag fick inte beröm då heller.

Det bästa du vet är?

Att få vara med, jag vill inte känna mig left out. Och god mat förstås. Att bli klappad. Och att få sova i sängen, det är gott det.

Hur länge ligger du kvar i sängen på morgonen?

Tills matte tvingar upp mig.

Vad kallas du?

Exxa, Exxi, Ex, Exxa-spexxa, Exxi-spexxi, Fjantepuss, Pluttepuss, Luttan, Lutt, Exxilutt, Vännen, Hjärtat, Storis, Storgrisen.

Är du rädd för något?

Åska och fyrverkerier. Det gör mig väldigt rädd. Och den där äckliga fula vita fågeln som är med i de där dumma filmerna om den där lille trollkarlen som matte envisas med att titta på. Alla kan väl se att det där fjäderfäet är opålitligt och har elaka avsikter?!

Favoritperson i hela världen?

Matte!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s