Jennie och Exxa – the love story

Den 10:e augusti är en dag som jag aldrig kommer glömma för den dagen sträckte ödet ut sina långa fingrar och fångade in mig i sitt nät. Det var dagen då Exxa kom in i mitt liv.

Jag minns det som om det vore igår. Kennel ShejriX låg då i Vaggeryd, ca 2 timmars bilfärd bort och jag satt i bilen och var nervös över hur det skulle gå, om någon av valparna skulle sticka ut lite extra eller om jag skulle få åka hem tomhänt. Där och då visste jag inte att kennelägaren Sofia redan hade valt ut en valp…
Väl framme fick jag först träffa mamma Pya och pappa Fox och sedan släppte Fia ut valparna. Mina ögon for över allihop innan de hittade Exxa. Och där stannade min blick för resten av dagen. De andra valparna bleknade bort framför mig och förvandlades till små gråvita diffusa bollar på marken, den enda valpen som jag såg klart var Exxa. Jag har aldrig varit med om en sådan känsla innan, känslan av att detta var ödesbestämt, att hon blivit till enbart för min skull, att det var MIN valp. Det var som ett slag i magen och jag minns känslan av panik, att jag inte fick släppa henne och att jag skulle gå miste om något viktigt i mitt liv om jag inte plockade upp henne i min famn och höll fast henne. Allting blev väldigt klart för mig där och då… och sedan plockade Fia upp en annan valp och sa ”den här valpen har jag valt ut till dig”.

Min första reaktion var att jag blev full i skratt och funderade på om hon var galen. Nästa reaktion var ett spontant NEJ, Exxa var ju min valp. Men inte enligt Fia som var fast besluten att behålla Exxa själv. Och sedan började kriget. Jag minns inte hur många timmar vi höll på att säga emot varandra men med tanke på att det var morgon när jag kom dit och kväll när jag åkte hem så måste det ha varit åtskilliga. Jag kunde verkligen inte släppa Exxa och jag slogs för henne med alla vapen jag hade. Och vann.

Jag har aldrig ångrat mig.

Det var kärlek vid första ögonkastet
Jag kan än idag inte förstå att du verkligen är min
Ibland tittar jag på dig och tänker att jag förmodligen inte förtjänar dig
Ibland vet jag att det är så
Men ingen skulle kunna älska dig lika mycket som jag

När du inte är med mig ser jag dig överallt
Det finns något mellan dröm och verklighet
Och det som finns är du och jag
Det händer att jag undrar om du vet hur älskad du är
Jag föredrar att tro det

Du är det vackraste som finns, utvändigt och invändigt
Jag njuter av dig varje dag
I bakhuvudet finns vetskapen att i morgon kan allt vara borta
Men något som kommer bestå är min kärlek till dig
Vår saga kommer aldrig att ta slut.

Annonser

2 reaktioner på ”Jennie och Exxa – the love story

  1. Så kände jag också när jag träffade min älskade Embla ffg när hon var två dagar. Fast jag behövde aldrig slåss för att få henne 😉 eftersom uppfödaren (privat) redan hade bestämt att jag och Embla var gjorda för varandra. Sedan dess har vi varit ett! Jag lånade hem henne regelbundet från det att hon var 5 veckor tills dess hon packade sin ryggsäck och flyttade hem för gott till oss. Älskar henne så att det gör ont. I nio år har hon hittills förgyllt mitt liv med sin kärlek och sin trofasthet. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s