De små äcklen har vaknat… (hur gör ni?)

… och ni som följt oss ett tag vet precis vilka jag menar.
Fästingarna.

 

(Bild lånad av Sporthälsa).

 

Jag hatar dem med en passion som jag inte ens kan uttrycka i ord! Jag har flera vänner som fått ta bort hundar pga fästingrelaterade sjukdomar och det är ju så himla ”onödigt”, man ska gå bort för att man är gammal och levt klart sitt liv, inte på grund av de där vidriga små parasiterna!

 

Detta med fästingmedel är en het potatis och åsikterna är lika många som det finns hundar känns det som. Jag avundas er som bor i områden där fästingar är sällsynta för då kan man ju köra giftfria medel utan att behöva gå med en konstant orosklump i magen. I Mölndals kommun, där vi bor, är fästingar tyvärr väldigt vanliga och man har hittat fästingar som visat sig bära på bla TBE-smitta så vi har inget val, vi måste ha något ”rejält” till tjejerna. Tidigare provade vi Bravecto men Lovas mage gillade inte det och hon var alltså en av de hundarna som fick en påtaglig biverkning.

 

Förra sommaren provade vi Nexguard, en mildare variant av Bravecto, och det var GULD, Lovas mage tålde det utan problem och tjejerna hade inte en enda fästing på hela sommaren. Därför kör vi samma medel i år och våra prinsessor fick varsin dos förra veckan. Det man behöver komma ihåg med Nexguard är att eftersom det är mildare än Bravecto så ska man ge det en gång i månaden istället för en gång var tredje månad för att det ska funka som det ska men så länge man sätter en påminnelse i mobilen så är det inget problem tycker jag.

 

Hur ser det ut för er andra, bor ni i fästingtäta områden och vad ger ni dem för medel?

 

Annonser

6 reaktioner på ”De små äcklen har vaknat… (hur gör ni?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s