DIY: Hemmagjord uteleksak för hundar i alla storlekar.

Nu när sommaren och värmen är här så tänkte jag ge er ett diy-tips på hur man gör en hemmagjord uteleksak till era hundar. Det är hur enkelt som helst, kräver inte mycket material och jag kan nästan garantera att era hundar kommer gilla den. Lova och Pol har en i hundgården och den är poppis! 🙂 Såhär ser den ut:

 

 

 

Meningen är förstås att man fyller flaskorna med lite godis och att hundarna sedan ska slå på flaskorna med tassen för att få dem att snurra så att godiset sakta men säkert ramlar ut. Lova ääääääälskar den här leksaken och slår på flaskorna som ett riktigt proffs! 😀

 

Så vad behöver man? Några brädbitar (längd beror på hur stor hund du har och hur stor stomme du behöver bygga), en rundstav att hänga flaskorna på, några rendiskade och tomma PET-flaskor, en borr, en såg, sandpapper/slippapper samt hammare och spik.
Man kan bygga på lite olika sätt, som ni kan se på bilderna nedan. Notera att bilderna är ritade av ett riktigt proffs… 😉

 


(Som på bilden ovan).

 


(En fyrkantig variant).

 


(En variant som är förstärkt på sidorna).

 

Annonser

4 reaktioner på ”DIY: Hemmagjord uteleksak för hundar i alla storlekar.

    1. Ibland så glimmar hjärnan till… 😉 Nej något klibbigt är nog ingen höjdare, man vill ju gärna att flaskorna ska hålla sig fräscha ett tag innan det är dags att byta dem (tips – sätt på korkarna på flaskorna när leksaken inte används!). Vi kör torrfoder eller torrt godis, funkar toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s