Året som gått – 2016.

Beskriv 2016 med tre ord: Anpassning, kärlek och styrka. Anpassning eftersom jag började jobba igen efter min sjukskrivning och fick lära mig den hårda vägen exakt hur svårt det är att ”komma tillbaka” efter att man har gått in i väggen, inte bara på jobbet utan även i vardagen. Kärlek för att jag har ett så starkt supportnät omkring mig, hundarna, familj och vänner som finns där och stöttar, peppar och fyller mig med glädje. Och styrka eftersom jag har blivit en oerhört stark person, inte bara inför mig själv utan inför andra. Jag har alltid varit en stark person men i det tysta och har försökt att vara snäll mot andra, att vända andra kinden till, att inte ställa till med något. Under det gångna året slutade jag med det; jag tog konflikter, jag stod upp för mig själv och jag visade många människor i min omgivning med ord och/eller med handling att jag inte accepterar vad som helst och att ingen sätter sig på mig.

 

Bästa köpet under året: Vår lägenhet på Jungfruplatsen som vi köpte billigt och sålde dyrt. Tack vare den kan vi både köpa tomt och bygga hus i morgon om vi vill. 🙂

 

029copy2(Finaste tjejerna!)

 

Vad var extra bra under året: Den första tanken som ploppar upp i huvudet är förstås vår resa till Island. Inte bara för att det var så vackert och fantastiskt på alla sätt utan också för att det kändes som att komma hem. Hade det inte varit för hundarna hemma hade jag lätt kunnat ringa chefen, säga upp mig och sedan bygga hus utanför Reykjavik med Johan istället för i Sverige.
Något annat som var extra bra under året var renoveringen av lägenheten, Johan och jag är ett grymt team och jobbar väldigt bra tillsammans och det känns otroligt lovande inför framtiden.
Och slutligen all tid med vår lilla familj, jag mår aldrig så bra som när vi umgås allihop, oavsett om vi är i rastgården, på äventyr eller hemma i soffan så känner jag mig väldigt lyckligt lottad som har Lova, Pol och Johan! Alla dagar tillsammans med dem är bra dagar.

 

Vad var mindre bra under året: Min hälsa. Trots all träning, alla behandlingar, mindfulness, mentala övningar, sömn och kompromisser så är jag fortfarande inte helt frisk fastän att det nu gått 1.5 år sedan jag blev sjuk. ”Det tar flera år att bli sjuk och det tar flera år att bli frisk” säger min läkare. Jo tack… Visserligen borde jag väl vara tacksam över att må så mycket bättre och det ÄR jag men samtidigt så blir jag mer och mer otålig över att bli helt symptomfri och leva så som jag gjorde innan. Men där är jag inte riktigt än.

 

336969-19_jpg_jpg-1195213964-rszww1170-80(Tack för allt, lilla pärlan).

 

Största misslyckandet under året: Jag vet inte om jag ska kalla det ett misslyckande egentligen eftersom det beror på min hälsa men något som jag är missnöjd med är att vi inte kom tillbaka till tävlingsbanorna under 2016.
Jag hade hoppats på att må så pass bra att jag hade klarat den stressen som det ändå innebär att tävla eller att befinna sig på en tävlingsplats med massa folk och hundar men det gick inte så det var bara för mig att svälja det beska pillret. Men även om jag accepterade det så kändes det ändå så otroligt tråkigt, Lova är en fantastisk draghund och jag skulle så gärna vilja visa det offentligt och mäta hennes resultat mot andra för att se om vi tränar rätt eller om vi hade behövt ändra på något. Även Pol visar upp en rejäl potential och jag tror att det hade varit nyttigt för henne att få den erfarenheten som en hund får i tävlingssammanhang. Dessutom saknar jag det, jag saknar att ha det som mål med träningen, att få hyra stuga med dragnördsvänner, få umgås, få stötta och peppa och även få det tillbaka… Det var en så stor del av mitt liv tidigare och det känns lite tomt i hjärtat när jag tänker på det så jag får ha det som en önskan under 2017 istället helt enkelt.

 

Största framgången under året: Att Lova gått från klarhet till klarhet i vår träning. Den hunden är banne mig helt fantastisk, både stark, snabb och kommandosäker, så himla stolt över vår Bobbo! Även Pol har utvecklats enormt under året och gått från en liten skitvalp till en ungdomlig dam som gärna vill göra rätt och anstränger sig till max för att åstadkomma detta – även om skitvalpen ibland fortfarande ploppar upp… 😉
Ännu en framgång är bloggen och instagram som vuxit ytterligare och genererat roliga samarbeten och även planerade samarbeten inför framtiden.
Jag har även haft personliga framgångar, dels i form av att jag kunnat börja jobba igen efter en periods sjukskrivning pga utmattningssyndrom och dels i form av att vi gjorde en stor vinst efter att vi renoverade och sålde vår bostadsrätt.

 

Gjorde du något under året som du inte gjort förut: Besökte Island för första (men inte sista!) gången. Och paddlade kanot med hundarna. Utöver det vet jag faktiskt inte om jag gjorde så mycket nytt, tror inte det. Får ändra det nu under 2017!

 

copy3
(Familjen Husky på sjön!)

 

Speciella datum under 2016: 22-27 augusti (Island) var väldigt speciella datum. Min födelsedag 6 oktober. Juldagarna. Och nyårsafton då Johan och jag firade 4 år tillsammans.

 

Resor under 2016: Island och resor inom Sverige.

 

Bästa TV-programmet under året: Downton Abbey och Outlander.

 

Bästa gåvan du fått under 2016: Jag fick en superfin ring av Johan i födelsedagspresent som jag älskar! Den mannen kan det här med gåvor alltså…

 

14691302_10154540166024477_9200924108100859633_o(Tjejerna busar med kompisen Oliver)

 

Den största insikten du fått under året: Att energitjuvar inte har någon plats i mitt liv. Jag tror på det här med att tänka positivt, att man faktiskt styr både sitt eget humör och därmed även sitt liv. Om man ständigt går runt och tycker synd om sig själv eller tänker negativt och tycker att folk är idioter, att allt är tråkigt, hemskt, trist, dåligt – ja, då blir livet därefter. Alla har dippar (även jag) och det är okej, bara man tar sig upp därifrån. Livet är en gåva, det gäller bara att påminna sig själv om det ibland och uppskatta den gåvan till fullo.

 

Höll du några nyårslöften / uppnådde nyårsmål från årsskiftet 2015/2016: En hel del faktiskt! Såhär såg målen ut för 2016:

1. att fortsätta dragträna med Lova och tävla om hälsan tillåter det, annars stötta och peppa Johan att tävla med henne – Halvt check. Träning ja, tävling nej.

2. att börja dra in lilla Pol och ge henne en stabil grund att stå på så att hon blir trygg och säker i dragspåren – Halvt check på den också, hade velat orka träna lite oftare än vad vi kunnat göra.

3. att fortsätta att ta hand om mig själv – Check.

4. att utveckla bloggen mer – halvt check, kunde och borde ha gjort mer, tackat ja till mer, tagit fler chanser. Får bli ändring på det.

5. att starta upp mitt designföretag igen – Check.

6. att komma vidare i husprocessen, ta kontakt med företag för att ställa frågor om kvalité, pris osv samt att börja leta tomt – Halvt check. Vi beställde hem massa olika kataloger och har försökt hitta planlösningar som passar oss alt ritat om så att de befintliga passat oss bättre. Vi har dock inte tagit kontakt med husföretag eller hittat någon tomt. Ändring på det också.

 

15727284_10154805226334477_7445539103738015199_n(Potti-Pol).

 

Vad ska du göra annorlunda under 2017: Under det här året ska jag ta fler chanser och sluta vara så dumt ödmjuk och feg. Ingen mer ”nej men inte kan väl jag – mentalitet” utan våga lita på mig själv, min kompetens och mitt värde och bara köra! Jag kommer säkert att misslyckas med saker, få nej som svar, eller kanske bli hindrad att göra saker av hälsoskäl men jag tänker banne mig försöka och inte ”go down without a fight”. Jag ska sätta upp delmål och ge mig själv en klapp på axeln, oavsett om jag lyckas eller om jag försöker/inte uppnår det jag ville.

 

Mål för 2017:

*Utöka och utveckla hundarnas dragträning.

*Att hundarna kommer ut på tävlingsbanan, antingen med mig eller med Johan.

*Införskaffa en kickbike eller en trehjuling.

*Fortsätta utöka bloggen och instagram.

*Göra fler samarbeten och skriva kontrakt med sponsorer (några är redan på gång, yeay!).

*Skriva klart min bok och påbörja en ny.

*Resa lite mer, en ny Islandsresa och att besöka London står högt upp på önskelistan.

*Fortsätta att ta hand om mig själv och skämma bort mig själv med spa, massage ect.

*Utveckla mina fotokunskaper genom kurser.

*Lära mig av hundarna att leva mer i nuet.

*Påbörja vår husbyggarprocess.

 

Om du fick önska hur 2017 ska bli: Under 2017 skulle jag vilja att saker händer. Jag skulle vilja bygga och kunna fira jul i vårt nya hus, jag vill resa, jag vill utvecklas tillsammans med Johan, bli helt frisk från utmattningen och fortsätta att trivas, utvecklas och framför allt ha kul tillsammans med hundarna.

 

copy4(Finaste familjen! ❤ )

 

Stort TACK till alla fina läsare som har hängt med oss under det gångna året! ❤

 

Annonser

5 reaktioner på ”Året som gått – 2016.

  1. Minna Hansson

    Vad roligt att läsa om ert år! Jag har följt er länge men brukar inte kommentera i vanliga fall, skämskudde på det… Men nu kände jag att jag var tvungen att skriva lite. Jag har själv haft utmattningssyndrom så jag vill bara ge dig en kram för jag vet hur hemskt det är! Jag tror inte att människor förstår hur sjuk man faktiskt blir. Nackdelen är att det inte syns utanpå, har man ett brutet ben förväntar sig ingen att man ska med och spinna till exempel men bara för att ens sjukdom inte syns så är det som att folk inte tror att det är så allvarligt. Jag skulle välja ett brutet ben över detta när som… Även båda benen när jag tänker efter. Jag var hemma på heltid i 3 år innan jag var så pass bra att jag kunde återvända till arbetslivet men om jag har tolkat dig rätt var du inte hemma speciellt länge? Hur mycket jobbar du nu? Jag gick långsamt upp till 75% och där är jag faktiskt kvar fortfarande, min hälsa är värd mer än ett heltidsjobb. Jag lägger hellre tid på Dixie (min vovve) och på min familj och mig själv framförallt än på ett jobb. Jag hoppas att du tar väl hand om dig och att du får fortsätta att må bättre! Det låter klokt att du tänker fortsätta att ta hand om dig själv och fint att se att Lova och Pol hjälper dig så mycket där. Jag hade aldriog klarat av min sjukskrivning utan Dixie, det är då en sak som är säker… Jag tycker ändå det låter som att ert 2016 var bra och jag hoppas på att ni får ett fantastiskt 2017!

    1. Hej och tack för din fina kommentar! Jag håller med om att det är ett hemskt sjukdomstillstånd som folk inte förstår! Jag var inte hemma speciellt länge i jämförelse med många andra och började jobba igen i lugn takt, jobbar deltid än så länge precis som du. Låt oss hoppas på ett fint år för oss båda! Kram!

  2. Sara

    Såå rolig läsning! =) Även om jag är otroligt avis på er islandsresa.. Kommer du berätta lite mer om den? Vi är ju några som har efterfrågat tips, hint hint nudge nudge =) Kram!

    1. Haha jag veeeeeeeet… 😉 Jag kommer dela med mig av mina Islandstips mfl under fliken ”Vi tipsar”, jag kände att jag ville särskilja det lite från själva bloggen. Jag säger till när tipsen är uppe! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s