Hundutställning i Gothia Arena.

Idag har familjen Ericsson/Olsson varit på hundutställning i Gothia Arena här i Göteborg och jag ska villigt erkänna att det var skönt att för en gångs skull inte behöva köra i x antal timmar för att ta sig till utställningsplatsen. Det är ju vi polarhundsmänniskor inte bortskämda med.

 

Det var över 400 hundar anmälda och ja, det märktes. Det fanns inga parkeringar, inga sittplatser och det var människor och hundar överallt – perfekt träningstillfälle för våra tjejer med andra ord! 🙂 Jag tror att det är supernyttigt för hundar att få vara med och uppleva saker och ting (våra har både åkt tåg, buss, hiss, promenerat i innerstaden osv) och det är ett mycket bra tillfälle att få öva på höga ljud och springande människor på en inomhusutställning. Detta var dessutom både Lovas och Pols första inomhusupplevelse men jag måste säga att de klarade det med bravur! De var väldigt lugna och lydiga under hela dagen och kunde även ligga och slappna av när vi hittade en liten vrå som sedan förblev vår oas till och från i flera timmar framöver. De var självklart nyfikna på alla de andra hundarna och deras huvuden for som pingpongbollar fram och tillbaka under perioder men de höll sig ändå nära husse och matte hela tiden och gjorde inga större försök att hälsa eller leka. Succé!

 

Pol var först in i ringen av våra tjejer efter ca 4 timmars väntan (!) och tja, vad ska man säga… Hon var iaf sig själv! 😀 Hon spexade och showade och hoppade och skuttade – ungefär som en kalv på grönbete. Tossepol! Jag skrattade gott åt henne vid ringside och fler med mig men det bjuder vi på! Johan hade fullt upp att hålla ordning på alla tassar och ben som var all over the place och ja, självklart var mattorna hala, men i ärlighetens namn så var Pol mer intresserad av att busa än visa upp sig och det är helt okej. Hon är ju fortfarande liten och oftast ganska valpig i skallen än så länge och det gör oss inget, hon får vara som hon är.
Stundtals fick dock Johan henne att både stå fint och trava med lite attityd i steget och domaren gillade det han såg så det slutade ändå med att Pol blev 1:a junior med HP. När Johan lämnade ringen med Pol sa domaren ”Hon kan ju både stå och springa fint när hon vill”. Jag måste erkänna att jag blev förvånad över placeringen med tanke på att Pols version av show inte riktigt var samma som de andras men kritiken var mycket fin och efter att ha läst den kände jag att det var nog inte så pjåkigt dömt av herr domare ändå. Pols kritik:

 

”Välformat huvud, korrekt bett. Bra hals och överlinje. Bra bröstdjup, välvinklad. Rör sig med bra steg och steglängd när hon vill”.

 

Efter en stund var det Lovas tur och som väntat skötte hon sig toppenfint! Rara lilla Lovisen! Hon visade sig vackert både när hon sprang och när hon stod (även om hon tittade efter mig och Pol ett par gånger) och domaren log sådär gott mot henne när han klämde och kände så det var uppenbart att han gillade vad han såg. Mycket riktigt; Lova slutade som 1:a vuxen med HP och vann sedan även BIR-rosetten vilket var superkul! 😀 Lovas kritik:

 

”Bra huvud, korrekt bett. Kanske något stora öron men inget som stör. Bra hals, överlinje och kors. Välformat bröst, välvinklad. Rör sig med god steglängd. Bra päls. Fin!”

 

Domaren som dömde grupp 5 var Henrik Skog, en mycket duktig domare som tog lååång tid på sig per hund. Tyvärr gjorde det sistnämnda att klockan sprang iväg och eftersom vi var trötta, hungriga och bortbjudna ikväll valde vi att skippa finalerna och packade ihop och åkte hem istället. Jag vet att många vill stanna till finalerna men vi kände att det var rätt beslut för oss; vi hade ju varit där hela dagen och båda hundarna var väldigt trötta så det var inte mycket att fundera över och det är ju extra skönt att åka hem när man gör det med en varm känsla i magen.

 

aaaa14900605_10154594729419477_8547568093087289145_n
(Dagens enda bild – kan man bli straffad för det när man är bloggare tro?! – från utsällningen).

 

Nu är Johan snart klar i badrummet så nu ska jag snabbfixa mig lite innan vi åker hem till några goda vänner på myskväll. Trevlig lördag alla fina läsare, tänk på att inte gå ensamma i mörkret ikväll för halloween närmar sig… 😉

 

Annonser

10 reaktioner på ”Hundutställning i Gothia Arena.

  1. Greta

    Vilka duktiga vovvar, heja er! Det är ju en svår miljö det där också med massa hundar och ljud… Pol lär sig med tiden, hon är ju så pass liten ännu. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s