Huskies på sjön (jodå, det går).

Nu har vi haft semester i 6 dagar och börjar komma in i semesterlunken. Vi sover länge, går långa promenader med hundarna, renoverar, busar i rastgården och spenderar kvällarna med att mysa tillsammans eller med vänner. Semestern har knappt börjat men det känns redan som att detta kommer bli 5 fantastiska veckor!

 

Igår kväll bestämde vi för att bocka av en grej på vår bucket list, nämligen att paddla kanot med hundarna. Vi har aldrig gjort det tillsammans med dem innan men tänkte att ”äh, hur svårt kan det vara?”. Sagt och gjort, vi åkte och köpte två flytvästar till hundarna och brummade sedan vidare till Stensjön och deras kanotcenter. Kanoten som vi hyrde var en kanadensare så vi fick gott och väl plats allihop. Vi tog på hundarna deras flytvästar, hoppade i våra egna, la en mjuk dyna i botten, sköt ut kanoten i vattnet och klev i via bryggan. Lova hoppade självmant i (hon litar alltid på att husse och matte vet bäst den lilla raringen) men Pol var lite mindre imponerad så henne fick vi lyfta i. Hon var dock väldigt lugn när hon väl kom på plats och vi kunde utan problem trycka ut oss från stranden och börja paddla.

 

Lova satte sig på dynan som tanken var men Pol ville hellre sitta hos mig så hon fick sitta mellan mina knän istället vilket också funkade fint. Hundarna var heeeeeeelt fascinerade av hela upplevelsen; båten, gungandet, fåglarna som flög eller simmade i närheten, folket och hundarna vid badplatserna… Deras små huvuden vred och vändes nästan konstant i början innan de vande sig. Vi hade både vatten och godis med oss till dem men Lova fick av någon anledning för sig att hon skulle dricka sjövattnet från kanoten (ingen bra idé som ni kanske förstår…) och det tog oss en stund att övertala henne om att inte göra så vi höll på att tippa över, haha. Även Pol prövade på detta men precis då kom en våg så hon råkade doppa hela sitt lilla ansikte och det var inte en positiv upplevelse, hon fnös och frustade och blängde på vattenytan innan hon satte sig tillrätta mellan mina ben igen. Där satt hon sedan under största delen av turen med nosen i vädret och slutna ögon och bara njöt. Där har vi en blivande drottning in the making. Lova satt kvar på dynan men hade mer koll på omgivningen än Pol, det gäller ju att passa på flocken men jag tror att även hon tyckte det var himla mysigt.

 

 

aaa13718526_10154296819474477_684892863370241451_n
( Bjuder på en Instagrambild/familjebild från kanotturen ❤ )

 

Över lag var vi väldigt imponerade av hur lugna hundarna var och hur bra de tog den här nya upplevelsen men det kanske inte var så himla förvånande egentligen för båda våra tjejer är väldigt trygga i sig själva och med oss och det är en enorm hjälp när man gör sådana här saker. Vi var ute på sjön i lite drygt 1.5 timme innan vi kände att det fick räcka för den här gången men med tanke på hur bra det gick och hur mysigt det var så lär vi nog göra detta snart igen! Även om vi kommer renovera under en stor del av semestern så känns det viktigt att komma iväg och göra annat också som en familj så vi planerar att varva allt under sommaren. I morgon kommer min pappa och styvmor hit (hon är av den icke-onda sorten fyi, helt underbar och har funnits i mitt liv sedan jag var tonåring) med motiveringen ”ni kan väl ta ledigt från renoveringen några timmar för vår skull” och ja, det kan vi. Så i morgon blir det lunch ute med dem, sedan ska vi visa dem renoveringsobjektet och fika lite men efter det slänger vi ut dem och kör på igen, time is money, people!
I veckan som kommer väntar fler äventyr men mer om det då!
Trevlig lördag alla fina läsare!

 

Annonser

10 reaktioner på ”Huskies på sjön (jodå, det går).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s