Renovera med hundar.

Nu är det 1.5 månad kvar tills vi får nycklarna till vårt renoveringsobjekt och vi längtar massor, det ska bli så himla kul! Under åren har många frågat om det inte är jobbigt att renovera när vi har hundar, om vi inte är rädda att de ska förstöra något och hur man gör för att processen ska bli så smidig som möjligt. Jag tänkte därför dela med mig av några tips som har fungerat väldigt bra för oss:

 

Planering.
Planering är a och o när det gäller renoveringar. Gör från början upp en tydlig plan vad som ska göras, när det ska göras och vart hunden ska vara under tiden. Packa ner mjukt underlag till hunden, mat, vatten, leksaker och ben. Avgränsa hundens område med t ex en portabel grind. Vi brukar även börja våra renoveringsdagar med ett besök i en rastgård först så att hundarna blir trötta och nöjda. Renoverar du under de varma månaderna så ta med ett par golvfläktar till både de tvåbenta och de fyrbenta.

Verktyg.
Bra verktyg är en nödvändighet om du vill få ett bra resultat och när det gäller verktyg så får du vad du betalar för så satsa på kvalité från exempelvis Verktygshandlarn som detta inlägg är skrivet tillsammans med. Vid ett tillfälle försökte vi såga lister med en liten handsåg, vi var stressade och hade glömt lite verktyg hemma så vi improviserade. Behöver jag nämna att det inte alls blev bra och att vi fick göra om det dagen därpå med nya lister och rätt såg?

Säkerhet.
Något som verkligen kan komplicera en renovering är om man brister när det gäller säkerhet. Se till att du har rätt utrustning, skor och en ansiktsmask när du t ex ska slipa spackel eller kapa golvbrädor. När det gäller hundar ska de absolut inte utsättas för färgångor, slipdamm ect så det är upp till dig som ägare att de till att de befinner sig i ett rum där de är trygga och har det bra. Samma sak gäller med verktyg och dylikt, låt inte vassa sågar, knivar eller skruvmejslar ligga på golvet där hundarna (eller du själv) kan trampa på dem och se till att de inte kan hitta spikar eller skruvar att mumsa på. Satsa på smarta verktyg som t ex den här skruvmejseln som har förvaring för de olika bitsen i handtaget, ju bättre ordning du har på verktyg och material desto smidigare kommer arbetet att gå.

Tid.
När man renoverar så tar allting längre tid än vad man tror från början så om du planerar för detta direkt så kommer du undvika några tråkiga situationer. Det är oftast när man är stressad som man gör fel eller missar att förutse vissa saker. När vi renoverade sist fick vi ju avbryta för att köra iväg och rädda min väns gamla hund Soccer från avlivning och han fick bo hos oss innan det var klart vem som skulle bli hans nya ägare. Vi tänkte inte så mycket mer på det, självklart fick han vara med Lova i lägenheten medan vi renoverade, det borde ju inte vara några problem tänkte vi… Jojo. Han hade inte varit i lägenheten många minuter när det hände; jag satt och målade elementen och gick iväg för att hämta vatten och när jag kom tillbaka hade Soccer trampat på locket till färgburken och därefter placerat vita tassavtryck över hela vårt nylagda golv i vardagsrummet! Panik! Som tur var gick det lätt att tvätta bort färgen men det blev onödigt arbete som hade kunnat undvikas om vi hade tänkt efter lite och inte varit så stressade. Tur att man lär så länge man lever!

 

Med dessa tips i åtanke så vill jag också tillägga att ens egen attityd påverkar mycket när man ska renovera, särskilt om man har hundar som ska vara med. Bestämmer du dig från början att det kommer att gå bra så kommer det också att gå bra! Positiva tankar och en igenomtänkt plan har alltid varit ett framgångskoncept under våra renoveringar och det är nog därför som vi fortfarande tycker att det är så kul!

 

10574261_101525542329444775_338488433135625630_n( Mobilbild på Lova och Soccer från förra renoveringsobjektet, vi fick åka tillbaka till lägenheten på kvällen för jag hade glömt min mobil där och vi ville inte lämna dem i bilen ens den lilla stunden för det var ganska varmt ute så de fick hänga med in. Båda hundarna tog 10 steg innanför dörren och stensomnade sedan i vardagsrummet. Tänk om det gick att renovera med hundar så här? Det vore något det! 😀 )

 

Annonser

4 reaktioner på ”Renovera med hundar.

  1. Sara

    Ska bli så kul att se nya projektet! Ni gjorde ett kanonjobb med förra tycker jag, bilderna var helt otroliga! Roligt att Pol och Lova får vara med också! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s