Valpar och deras personligheter…

… är ju ett spännande ämne. Jag har en tendens att alltid välja hundar med mycket personlighet, jag vet inte varför, det bara blir så. Och denna gången med lilla Pol verkar ju inte bli ett undantag. Just nu är hon en blandning av Exxa och Lova, hon kan göra saker som Exxa alltid gjorde som valp och då kan det hugga till i hjärtat. Andra gånger gör hon precis samma sak som Lova och då ser de verkligen ut som tvillingar! Ja, med undantaget att den ena är mycket mindre än den andra… 😉 Detta är några saker som vi lärt oss om Pol än så länge:

 

*Mat är det bästa som finns. Pols lilla mage verkar vara ett bottenlöst hål för hon äter som en galning men är lika hungrig efteråt. När vi förbereder maten cirkulerar Pol runt oss som en liten haj, redo att attackera.

 

*Glupsk är hon också. Hon äter sin mat under loppet av tre röda sekunder och sedan siktar hon in sig på Lovas skål. Är Lova hungrig samtidigt lägger sig Pol på golvet och piper och skäller samtidigt som hon saaaaakta glider närmare och närmare, är Lova inte hungrig utan lämnar sin skål så gäller det att kasta sig på den och lyfta upp den innan Pol hinner dit. Skamligt nog hinner Pol oftast före matte och husse…

 

*Insekter är också gott. Jag tänker att hon ju måste vara djävulskt hungrig om hon äter insikter men hon verkar gilla dem. Jag vet inte hur många ”Pappa Långben” som har fått sätta livet till än så länge… Yäck. Blir inga pussar av  Pol efter det.

 

* Pol har ingen respekt för kanter. Jag vet inte hur många gånger som hon har ramlat ur sängen eller soffan vid det här laget. De första nätterna kunde jag vakna av en duns och mamma-instinkterna gör ju att man är klarvaken på ett ögonblick och skuttar ur sängen, redo att blåsa bort det onda. Dock brukar det inte behövas för Pol vaknar inte alltid av fallet (!!) utan ligger på golvet och snarkar vidare. Då är det bara att skopa upp henne och lägga henne i sängen igen, längre in den här gången.

 

*Lova är det bästa som finns. Vi har försökt att skilja på tjejerna från början, alltså att en av oss är hemma med Lova medan den andra är ute med Pol och tvärtom vid vissa promenadtillfällen och det har gått oväntat bra. Men när tjejerna får träffas igen så kryper Pol nästan ur sitt skinn när hon ser Lova; öronen åker bakåt och svansen viftar och så måste hon slicka Lova över heeeeela ansiktet och försöker Lova fly undan så springer Pol efter tills hon fått sitt gos. Hon är en målmedveten liten tjej.

 

*Pol kan redan ”sitt” och ”ligg” trots att vi inte har tränat mycket alls. ”Kom hit” däremot – som vi har tränat betydligt mer – funkar inte lika bra. Pol kommer när Pol vill komma, dvs om det inte finns något annat spännande eller roligt i närheten. Det är med skam som jag erkänner att vi då gör oss betydligt roligare genom en torrfoderkula i handen… Men hey, det funkar! Och ibland får det duga.

 

*Pols favoritplats är underdelen av vårt soffbord. Det är uppdelat i två delar med glas och redan från dag 1 har Pol lagt sig på den understa glasskivan för att sova. Jag antar att det är svalt att ligga på glaset. Vi har haft planer på att byta soffbord men nu får det väl vänta tills Pol blivit större, känns ju elakt att ta ifrån henne favoritplatsen. Soffan ligger hon inte lika ofta i såvida hon inte får ligga på ryggstödet då för där är tydligen gott att ligga. Mycket udda.

 

*Ordet ”Äggfisar” har fått en ny innebörd i vårt hem.

 

 

11866494_10153496674869477_6024209994334929221_n
(Mobilbild på Pol som ligger och sover under min skrivbordsstol)

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Valpar och deras personligheter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s