Pols första vecka hos oss.

Nu har vi haft Pol i snart en vecka och dagarna har bara flugit iväg. Vi har upptäckt att Pol är väldigt lik Lova i sättet, hon är mjuk och följsam men har absolut en egen vilja och är en ganska så tuff tjej. Hon visar nyfikenhet istället för rädsla för saker och det är ju alltid ett bra tecken; häromdagen passerade vi en stillastående grävskopa och Pol blåste upp sig och skällde sitt lilla Pol-skall som låter ungefär som ”Boff” med mörk stämma. Även om en sådan sak bottnar i osäkerhet pga åldern så är Pol inte valpen som vill in mellan mattes ben eller gå därifrån, nej då. Hon skulle absolut fram och nosa och undersöka innan hon nöjt travade därifrån och så gör hon med allting, vilket vi gillar.
Pol är även en liten mysvalp, det är väldigt gott att ligga i knäet och sova eller vila huvudet på husses eller mattes ben. På nätterna ligger hon tätt intill oss (och ibland på oss, väldigt bekvämt…) och vi får ha fläkten på högsta hastighet för annars börjar hon flämta. Man kan ju tycka att det vore skönare för henne att lägga sig en bit bort när hon blir varm men icke; hon ska vara nära! I skrivande stund ligger hon under min stol och sover… Jaja, det är ju tur att det mesta går att lösa. 🙂

 

Hur går det då mellan Pol och Lova? Väldigt bra måste jag säga! Första riktiga dagen hemma var kämpig, Johan var på Liseberg med sin pappa, sin pappas fru och sina småsyskon och jag stannade hemma med hundarna, inget jätteoffer för mig just nu på grund av mitt huvud. Men den dagen var tuff, Lova och Pol tjafsade och busade och bråkade heeeeeela dagen, det fanns liksom ingen stoppknapp och vi hade dessutom knappt sovit under natten så jag kände mig som en zombie ungefär. Men efter några dagar lugnade det ner sig, vi började träna på passivitetsträning och vi märkte att Lova mer och mer accepterade att det lilla kräket var här för att stanna. 😉 Nu, efter nästan en vecka tillsammans kommer tjejerna väldigt bra överens, visst leker de och härjar och käftar med varandra i perioder men de kan också ligga och slicka på varandra och sover sida vid sida i soffan eller på golvet framför fläkten. Det är fint att se… ❤

 

Idag är mitt huvud någorlunda bra så jag ska utnyttja det faktum genom att passa på att svara på en fråga som många av er ställer; hur man får en stor blogg. Ni som är intresserade får hålla utkik framöver!

 

043copy
(Pol är trött… / Pol is tired…)

 

055copy
(Lova hälsar att det är jobbigt att vara storasyster. / Lova says it’s hard being a big sister.)

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Pols första vecka hos oss.

  1. Sara

    Hon är så söt att man vill äta upp henne! Bra att hon och Lova har börjat bli kompisar, de kommer säkert bli bästisar framöver =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s