Renoveringsvovve.

I början av månaden tog Johan och jag över vår första gemensamma bostadsrätt och är nu i full gång med renoveringen. Vi vill vara klara efter sommaren så därför är tidsschemat ganska pressat. Vi är därför igång hela tiden, först på våra jobb på dagarna, sedan hem för att kasta i sig lite mat och byta om och sedan är det bara att bita ihop och brumma bort till Mölndal. Helgerna spenderas oavkortat där borta, bara midsommarafton blir en ”ledig” dag.

 

Lova har blivit en riktig liten renoveringsvovve. Hon var ju med redan under renoveringen i Skövdelägenheten då pappa var valpvakt under dagarna när jag jobbade samtidigt som han snickrade och nu är Lova med mig och Johan när vi grejar. Hon fixar det fint, lite tråkigt kan hon tycka att det är men vi tar med oss leksaker och märgben till henne som hon kan roa sig med. Och när det inte längre är roligt så finns ju alltid balkongen med svart rörstaket vilket innebär att hon kan stå där och se ut hela vägen ner. Där kan hon stå i timmar och titta, bostadsområdet är stort och det bor mycket hundar där som går förbi nedanför balkongen utmed promenadvägen och det är ju himla spännande förstås. Dessutom bor det fåglar i ett träd bara några meter från där hon står som har ungar så där händer det mycket. Lova, likt många andra huskies, tycker om att ha koll på saker så en sådan balkong är perfekt för henne och när gatan nedanför är tom kan hon springa till mig och Johan istället och kolla vad vi gör. 🙂
Igår, efter att ha målat taket en tredje gång i vardagsrummet, gav vi oss på klädkammaren och det tyckte Lova var väldigt intressant, hon stod i dörröppningen en bra stund och kollade vad vi gjorde. Efter att ha slitit ut alla platsbyggda hyllor samt garderoben och spegelväggen började vi spackla igen alla hål för att sedan bredspackla och Lova hade nog gärna legat på golvet och kikat på oss om hon hade fått men hon var något i vägen. 😉 Det är väldigt skönt att ha hund på det här sättet; att kunna ha med den överallt. Det började redan när Exxa var liten, jag ville sällan vara utan henne och tog därför med henne till alla platser där hundar var tillåtna, vänner vande sig vid att hon följde med när man umgicks osv och jag har gjort samma sak med Lova. Tror det är roligare för hunden också, att få vara med sin flock istället för att bli lämnad ensam hemma. Sedan är det självklart viktigt att hunden kan vara ensam och Lova fixar det fint nu. Det är så svårt att förstå att hon plötsligt gått från en busig valp till en stor och duktig tjej som dagligen förvånar oss med sina kunskaper.

 

10481918_10152094148530683_4431796753543713021_n

(Mobilbild från Johans telefon, det är sällan vi hinner fånga henne på bild när hon springer, oftast ser man bara ett vitt suddigt streck…)

 

För att det inte ska bli alltför mycket stillasittande för henne nu när vi renoverar och när det är såhär varmt så tar vi oss också tid att spendera en stund i rasthagen så ofta som det bara går. Lova älskar rasthagen och leker bra på egen hand eller tillsammans med oss. Ofta är det också andra hundar där och då är det förstås ännu roligare att springa, jaga varandra, brottas – för att sedan ligga i skuggan tillsammans och vila. Det är en lyx att ha en hund som alltid kommer överens med andra hundar och hon är snäll mot alla, även om hon tydligt föredrar hundar som precis som hon gillar att leka lite hårdare. 🙂

 

10453361_10152443785209477_1276889403961255102_n

 (Mobilbild på när mina hjärtan leker i rasthagen, här ser ni Johan jaga Lova 🙂 )

 

 

 

Annonser

En reaktion på ”Renoveringsvovve.

  1. Eva

    Fina Lova! Det är en konstig känsla att bara läsa om henne nu, jag följde ju Exxa i många år, sedan 2009 tror jag. Jag gillar verkligen att läsa din blogg men jag önskar att du skrev oftare och att du vågade bjuda lite mer på dig själv. Du kanske kan ha en frågestund snart?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s