Wounded hero.

Häromdagen kom Lova hem från hundgården med en skadad tass. Det såg ut som att hon hade skurit sig på något vasst mellan de två yttersta ”tårna” och blödde rätt rejält. Johan tvättade rent såret och Lova fortsatte själv att hålla det rent under em. På kvällen fick hon ett tassbandage, hon var inte jätteglad i detta men stod snällt still och lät både matte och husse undersöka samt förbinda såret. Lova är en väldigt rar hund som snällt finner sig i det mesta. Men det var väldigt läskigt att gå med bandage på och hon trippade fram på tre ben en stund tills hon vande sig. På kvällspromenaden åkte en plastpåse på för att undvika att förstöra bandaget, detta lyckades istället Lova med under natten då bandaget låg vid fotändan av sängen på morgonen. Suck. Nytt bandage på och ny plastpåse, sedan dess har hon faktiskt låtit bli att ”byta” bandaget själv. Hon kanske inte förstår varför men hon förstår iaf att husse och matte inte plåstrar om henne för att vara elaka och hon passar på och njuter av den extra uppmärksamheten som hon får (för den vanliga räcker ju inte aaaaaaalls) och även storasyster Exxa bryr sig om henne lite extra.

 

Exxa är väldigt nyfiken på tassen och nosar och slickar lite på den när hon kommer åt, det är som att hon känner på lukten att något är lite fel. Men Lova har en annan approach när det gäller skador än Exxa; när Exxa är skadad mjölkar hon situationen till fullo. Hon haltar och piper och är väääääldigt svag och orkar knappt stå på benen och är väldigt ynklig och måste få vara nära samt få massa extra godsaker. Självklart är hon alldeles för dålig för att kunna flytta sig från soffan eller sängen när hon är i vägen, hon måste få ligga kvar. Helst ska man skära och tugga maten åt henne också. Lova är mer som vanligt, hon tittar lite konfundersamt på tassen ibland och håller såret rent men hon haltar inte eller uttrycker någon smärta och hon beter sig på samma sätt som hon alltid gör. Lilla sockerbiten ❤ Nu hoppas vi på att tassen läker snabbt!

 

DSC_0096copy
Älskar den här bilden på de små grisarna ❤

 

Annonser

2 reaktioner på ”Wounded hero.

  1. Stackars Lova, hoppas hon är bra snart. Själv är hon säkert mest irriterad över bandaget. Io slet av en klokapsel. Då hade han ont men det hindrade honom inte från att fara runt med stort bandage på tre ben. 🙂 http://blog.snowstreams.se/#post551, här är inlägget om Ios skada. Kan tänka mig att Lova brås på pappa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s