Ingen ny valp – om Exxa får bestämma!

Det har flyttat in en liten labradorvalp där vi bor, hur söt som helst, som heter Simba. Simba älskar Exxa och tar alla chanser han får att hälsa på henne, slicka på henne, pussa på henne, och gosa med henne. Simba tycker att Exxa är världens finaste tjej.

Exxa däremot är inte så imponerad. Exxa tycker att Simba är liten, jobbig och äcklig. Hennes miner som hon gör när han slickar på henne visar inget mindre än ren avsmak. Hon är såpass väluppfostrad att hon inte försöker fly från honom men hon fäller ner öronen åt sidorna, rynkar på nosen, drar ner mungiporna och tittar på mig med världens mest olyckliga ögon. ”Snälla matte, kan vi inte gå hem?” säger den blicken. Det är bara att konstatera, Exxa gillar inte valpar, de är obehagliga små kryp. Men jag har en känsla av att lillasyster kommer vara ganska rolig att leka med efter några veckor…

Träningsmässigt händer inte mycket just nu eftersom vi i princip är insnöade. Vi har hur mycket snö som helst här i Skaraborg, det går knappt att ta sig fram ens med bil. Jag överväger allvarligt att köpa en trehjuling som kanske kan plöja igenom snön bättre än vad cykeln kan. Vi får se.
Jag tänkte även kolla om klubben har fri agilityträning i ridhuset i år igen, isf ska jag anmäla Exxa dit så vi är fit for fight när tävlingssäsongen drar igång till våren.

I helgen ska vi måla dörrar och lister hemma och Exxa ska få premiärligga i nya soffan som hämtades igår. Hon såg väldigt ledsen ut när hennes älskade skinnsoffa bars ut men jag tror nog att hon kommer gilla nya soffan också, jag har en känsla av att schäslongen kommer bli hennes nya favoritplats. Bildbevis lär komma. 🙂 Tills dess bjuder jag på ännu en favoritbild.

Annonser

3 reaktioner på ”Ingen ny valp – om Exxa får bestämma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s